The Romanian Institute
of Orthodox Theology and Spirituality, New York


Institutul Roman de Teologie si Spiritualitate Ortodoxa, New York

    Publications                                    Publicatii


The Romanian Institute of Orthodox Theology and Spirituality edits the following publications:

 

Lumina Lina. Gracious Light. Review of Romanian Spirituality and Culture

Lumina Lina. Gracious Light

Published quarterly since 1996 in Romanian and partially English. It has academic sections such as theology, philosophy, anthropology, philology, history, etc., but also for literature (poetry, prose, literary criticism, book reviews), and for a photo-album, reports, and others.

 


Symposium

Symposium

An annual academic journal in English that publishes a selection of the papers presented at the annual ecumenic and interdisciplinary symposium.

 

Romanian Medievalia. Thraco-Dacian and Byzantine Romanity of Eastern Europe and Asia Minor

Romanian Medievalia

An annual academic journal in English which publishes a selection of the papers presented at the sessions sponsored by the Romanian Institute at the International Congress on Medieval Studies at the Western Michigan University in Kalamazoo, MI.

Institutul Roman de Teologie si Spiritualitate Ortodoxa publica mai multe reviste, dupa cum urmeaza:

 

Lumina Lina. Gracious Light. Revista de spiritualitate si cultura romaneasca

Lumina Lina. Gracious Light

Apare trimestrial din 1996, in romana, dar partial si in engleza, cu rubrici academice in domenii umaniste, cum ar fi teologie, filosofie, antropologie, filologie, istorie, s.a. in care publica studii si eseuri. Revista are si rubrici de literatura (poezie, proza, critica literară, crónica literară si recenzie de carte, atelier de cenaclu), foto-album, reportaje, retrospectiva trimestriala si anunturi.

 

Symposium

Symposium

O revista academica anuala in limba engleza care publica in mod selectiv lucrarile sustinute de participantii la Simpozionul teologic, ecumenic, interdisciplinar anual (in primul week-end din decembrie). Revista se distribuie in USA si Romania, in special la biblioteci si la personalitati implicate in domeniile legate de temele anuale ale simpozioanelor.

 

Romanian Medievalia. Thraco-Dacian and Byzantine Romanity of Eastern Europe and Asia Minor.

Romanian Medievalia

O revista academica anuala, in limba engleza, care publica in mod selectiv lucrarile sustinute de participantii la sesiunile sponsorizate de Institutul nostru in cadrul Congresului International de Studii Medievale, congres organizat anual de catre Institutul de Studii Medievale al Universitatii de Vest din Kalamazoo, Michigan, USA. Se tin doua, trei sau patru sesiuni tematice in fiecare an cu cate trei sau patru prezentatori in fiecare sesiune. Institutul Roman invita profesori si cercetatori cu interes in domeniile tematicilor anuale atat din Romania, cat si din USA si alte tari ale lumii.

Prezenta romaneasca la acest congres a fost inceputa de Prof. univ Dr. Lucian Rosu de la Universitatea de Vest din Kalamazoo, unde au loc intrunirile, iar dupa decesul acestuia a fost continuata de teologul si scriitorul George Alexe din Detroit, Michigan, director de studii la Institutul nostru, cel care a facut afilierea institutiei romanesti din New York cu Institutul de Studii Medievale amintit.

Buletinul Institutului Roman de Teologie si Spiritualitate Ortodoxa este o publicatie electronica ce apare ocazional pentru raspandirea informatiilor cu privire la evenimentele mai importante ale Institutului.